Vijesti

Samo proteklog tjedna 800 Hrvata dobilo otkaz

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare u Vinkovcima na temu "Čačićeve investicije potiču nezaposlenost" kako unatoč nastojanjima prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića u privlačenju privatnih i trasiranju javnih investicija Hrvatska i dalje gubi radna mjesta.

Matijašević je naveo kako je samo u proteklih tjedan dana na burzi rada završilo novih 1.000 nezaposlenih osoba od kojih je 800 došlo iz radnog odnosa, a prednjače osobe koje su dobile otkaze u prerađivačkoj industriji, građevinarstvu i trgovini.

Jesu li one otkrile novi recept protiv nezaposlenosti?

Biti sam svoj šef i raditi od kuće. Recept je to koji bi sa zadovoljstvom svima preporučile Karin Werner Klement i Martina Konrad. One rade u papučama, same određuju svoje radno vrijeme i nikad se ne bi vratile na nekadašnja radna mjesta.

HP izgubio gotovo 9 milijardi dolara

Američki tehnološki div Hewlett-Packard zabilježio je tromjesečni gubitak od 8,9 milijardi dolara zbog nastavljenog pada prodaje osobnih računala i značajnog otpisa povezanog s 13,9 milijardi dolara vrijednom akvizicijom kompanije Electronic Data Systems.

Raste broj zaposlenih u obrtu i slobodnim profesijama

U Hrvatskoj je u ovogodišnjem lipnju u obrtu i djelatnostima slobodnih profesija bilo zaposleno 225.273 osoba, što je 3,9 posto više nego u svibnju, objavio je Državni zavod za statistiku.

U državnoj upravi od ožujka 709 novozaposlenih?!

U državnoj upravi krajem u srpnju je bilo 63.838 zaposlenih, što je 709 više zaposlenih nego u ožujku ove godine, objavili su danas iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) pozivajući se na podatke Ministarstva uprave.

Ništa od dogovora Vlade i turskih 'spasitelja' za Dinu i Dioki

Na sastanku su razjašnjeni međusobni odnosi i obveze države koja vodi brigu oko osiguranja pet milijuna eura za isplatu prve dvije plaće radnicima Dine i Diokija, priopćeno je iz Vladinih Odnosa s javnošću.

Država se obvezala na aktivno sudjelovanje oko nagodbe vjerovnika bankarskog sektora, državnih poduzeća i Porezne uprave te oko financijskog restrukturiranja Dine.

Predstavnici Diokija, Dine i tvrtke Çalişkan na odvojenom će sastanku precizirati svoje odnose u postupku kupoprodaje Dine.

Kad njihov dogovor bude postignut, bit će uplaćen i novac za plaće radnicima', navodi se u priopćenju.

Prva 1 2 3 5 6 7 8 9 10 11 Zadnja