Vijesti

U državnoj upravi od ožujka 709 novozaposlenih?!

U državnoj upravi krajem u srpnju je bilo 63.838 zaposlenih, što je 709 više zaposlenih nego u ožujku ove godine, objavili su danas iz Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) pozivajući se na podatke Ministarstva uprave.

Ništa od dogovora Vlade i turskih 'spasitelja' za Dinu i Dioki

Na sastanku su razjašnjeni međusobni odnosi i obveze države koja vodi brigu oko osiguranja pet milijuna eura za isplatu prve dvije plaće radnicima Dine i Diokija, priopćeno je iz Vladinih Odnosa s javnošću.

Država se obvezala na aktivno sudjelovanje oko nagodbe vjerovnika bankarskog sektora, državnih poduzeća i Porezne uprave te oko financijskog restrukturiranja Dine.

Predstavnici Diokija, Dine i tvrtke Çalişkan na odvojenom će sastanku precizirati svoje odnose u postupku kupoprodaje Dine.

Kad njihov dogovor bude postignut, bit će uplaćen i novac za plaće radnicima', navodi se u priopćenju.

Milijun dolara sretniku koji predloži najbolji okus čipsa

Lay's, poznati svjetski prehrambeni brend, pokrenuo je kamapnju prikupljanja recepata za svoj novi čips, a pobjednika će nagraditi s milijun dolara, odnosno jedan posto ukupne prodaje u idućoj godini.

  Za najbolji recept glasat će se putem Facebooka, a u Lay'sovoj kampanji "Izaberi okus" osim vrste čipsa, birat će se i najbolji dizjan pakiranja.
 
U drugim sličnim marketinškim akcijama kupci su kreirali novo pivo za Samuela Adamsa, a Arizona Iced Tea traži svoje nove okuse uz pomoć potrošača.

Koliko smo spremni za promjenu radne sredine?

Više, na žalost, nije vijest da se dijele otkazi u nekoj od domaćih/lokalnih tvrtki, nego upravo obratno - kada netko iskaže potrebu za radnom snagom. No još i više, kada se na nju, ma koliko atraktivna bila, gotovo nitko i ne javi.

Konkretno, prije desetak dana u našem smo listu objavili oglas tvrtke Mlinar, koja traži više izvršitelja u svojim pogonima i prodavaonicama u Zagrebu, Poreču, Rovinju i Puli. Mlinar je, pojasnimo, tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, koja je u vlasničkoj i poslovnoj vezi s osječkom Pekarom Kruna. Investicijama u novu tvornicu i njezinim kapacitetima, stogodišnjom tradicijom i, naposljetku, otvaranjem brojnih prodajnih mjesta, bez imalo pretjerivanja može se reći da je riječ o tvrtki koja je lider u pekarskoj industriji na području Hrvatske. Pokrivaju teritorij od Slavonije do Istre, uključujući dakle Zagreb, Rijeku i Osijek, tri od četiri najveća grada u nas. Dakle, s pravom se može reći tvrtka s renomeom. I kada smo ih, reda radi, nazvali interesirati se hoće li imati problema u selekciji kadrova - hladan tuš. Pristigle su im samo četiri zamolbe.

Ovo su zanimanja budućnosti: Pročitajte čime će se baviti naša djeca!

Radna mjesta koja su postojala jučer, danas više ne postoje. Ona koja postoje danas, sutra više neće biti potrebna.

Atraktivne žene ne bi trebale slati svoje fotografije uz životopise

Istraživanje je pokazalo da atraktivne žene ne bi trebale slati svoje fotografije uz molbe za posao, jer im se tako smanjuju šanse da budu pozvane na razgovor za posao i to zbog ... ljubomore.

Prva 1 2 3 6 7 8 9 10 11 12 Zadnja