Vijesti

Milijun dolara sretniku koji predloži najbolji okus čipsa

Lay's, poznati svjetski prehrambeni brend, pokrenuo je kamapnju prikupljanja recepata za svoj novi čips, a pobjednika će nagraditi s milijun dolara, odnosno jedan posto ukupne prodaje u idućoj godini.

  Za najbolji recept glasat će se putem Facebooka, a u Lay'sovoj kampanji "Izaberi okus" osim vrste čipsa, birat će se i najbolji dizjan pakiranja.
 
U drugim sličnim marketinškim akcijama kupci su kreirali novo pivo za Samuela Adamsa, a Arizona Iced Tea traži svoje nove okuse uz pomoć potrošača.

Koliko smo spremni za promjenu radne sredine?

Više, na žalost, nije vijest da se dijele otkazi u nekoj od domaćih/lokalnih tvrtki, nego upravo obratno - kada netko iskaže potrebu za radnom snagom. No još i više, kada se na nju, ma koliko atraktivna bila, gotovo nitko i ne javi.

Konkretno, prije desetak dana u našem smo listu objavili oglas tvrtke Mlinar, koja traži više izvršitelja u svojim pogonima i prodavaonicama u Zagrebu, Poreču, Rovinju i Puli. Mlinar je, pojasnimo, tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, koja je u vlasničkoj i poslovnoj vezi s osječkom Pekarom Kruna. Investicijama u novu tvornicu i njezinim kapacitetima, stogodišnjom tradicijom i, naposljetku, otvaranjem brojnih prodajnih mjesta, bez imalo pretjerivanja može se reći da je riječ o tvrtki koja je lider u pekarskoj industriji na području Hrvatske. Pokrivaju teritorij od Slavonije do Istre, uključujući dakle Zagreb, Rijeku i Osijek, tri od četiri najveća grada u nas. Dakle, s pravom se može reći tvrtka s renomeom. I kada smo ih, reda radi, nazvali interesirati se hoće li imati problema u selekciji kadrova - hladan tuš. Pristigle su im samo četiri zamolbe.

Ovo su zanimanja budućnosti: Pročitajte čime će se baviti naša djeca!

Radna mjesta koja su postojala jučer, danas više ne postoje. Ona koja postoje danas, sutra više neće biti potrebna.

Atraktivne žene ne bi trebale slati svoje fotografije uz životopise

Istraživanje je pokazalo da atraktivne žene ne bi trebale slati svoje fotografije uz molbe za posao, jer im se tako smanjuju šanse da budu pozvane na razgovor za posao i to zbog ... ljubomore.

Mrsić: Broj nezaposlenih će rasti. Vlada će donijeti još teških odluka.

U realnom sektoru, od kojeg živimo, izgubili smo u posljednjih desetak godina oko 250.000 radnih mjesta, rekao je Mrsić.

 

Vlada će morati donijeti još teških odluka da bi se vidjelo svjetlo na kraju tunela – izjavio je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić u emisiji Hrvatskog radija U mreži prvog. Ponovio je da se učinci Vladinih mjera za oporavak gospodarstva očekuju sredinom 2013. godine te da će nakon brodogradnje biti još teških odluka.

 

Komentirajući ankete o padu rejtinga Vlade, Mrsić je kazao da su ankete – ankete, "a mi znamo što moramo raditi". Na upit jesmo li dosegnuli vrhunac nezaposlenosti, Mrsić je rekao:

Više od 90.000 zaposlenih s plaćom manjom od 2.500 kuna

Više od 90.000 zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj je za ožujak prošle godine primilo neto plaću manju od 2.500 kuna, među kojima je njih oko 8.600 imalo plaću i nižu od 1.900 kuna, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Prva 1 2 3 6 7 8 9 10 11 Sljedeća Zadnja