Vijesti

Softverske tvrtke traže 2000 stručnjaka kojih NEMA

Rast zaposlenih u softverskoj industriji prošle godine bio je na razini 16,5 posto, a isti rast se očekuje i ove godine, odnosno otvaranje najmanje 2.000 novih radnih mjesta.

Budući stručnjaci odlučuju se na odlazak u inozemstvo

Godišnje tvrtke mogu računati na tek 1.000 diplomanata koji izađu s odgovarajućih programa iz hrvatskog visokoškolskog sustava.

 

Na besplatnoj radionici nauči napisati životopis i traži posao

Mladi ste, nezaposleni i želite se zaposliti? Javite se Poslovnom klubu Črnkas, u kojem besplatno možete učiti kako se što bolje predstaviti budućim poslodavcima

Kako bi što bolje pripremili mlade za traženje posla, Institut za stručno usavršavanje mladih, Grad Zagreb i gradska četvrt Črnomerec pokrenuli su projekt Črnkas.

Poslovni klub Črnkas održavat će radionice za mlade s područja Zagreba na kojima će oni imati prigodu usavršiti osnovne vještine potrebne za što bolje predstavljanje svom budućem poslodavcu. Projekt se financira s 550.000 kuna bespovratnih sredstava iz fondova EU za obrazovanje. Novac će potrošiti na obrazovanje mladih kako bi naučili što bolje napisati životopis, što bolje se predstaviti budućim poslodavcima u intervjuima za posao.

 

Početnički vodič za financiranje iz fondova EU

 

 

 

Ako vodite malu firmu, obrt ili nevladinu organizaciju, ako ste poljoprivrednik ili se bavite određenom vrstom istraživačkog rada, ovaj početnički vodič mogao bi vam pomoći u dobivanju novca za vaš projekt iz fondova Europske Unije.

Intervju za posao: Za dobar prvi dojam oponašaj ispitivača

Na razgovor za posao dođite opušteni i nasmiješeni. Gledajte ispitivače u oči i držite se uspravno, a za uspjeh zamislite da razgovarate s poznatim suradnikom

Odličan razgovor za posao ne znači samo dobro odgovoriti na pitanja poslodavca nego i usavršiti govor tijela, tvrdi Rosemary Haefner, stručnjakinja za ljudske resurse na američkom portalu za zapošljavanje CareerBuilder. Prema istraživanju tog portala, 49 posto poslodavaca već u pet minuta zna o kandidatu ono što ih zanima, a u roku od 15 minuta to zna čak 90 posto poslodavaca. Najviše im smetaju neverbalni znakovi koje odašiljaju potencijalni zaposlenici poput izbjegavanja gledanja u oči, pogrbljena držanja, preozbiljna lica, meškoljenja u stolcu, slaba stiska ruke i slično.

Njemačka izjednačava plaće muškaraca i žena

Njemačka će ove godine donijeti zakon o izjednačavanju plaća muškaraca i žena, prenosi agencija dpa.

 

Njezina je namjera postići jednakost bez 'nametanja ograničenja kolektivnom pregovaranju ili stvaranja birokratskog čudovišta'. 

Radnik mlađi od 30 godina štedi poslodavcu 17,2 posto svoje plaće

Od početka godine počela je primjena izmijenjenog Zakona o doprinosima kojim je uveden poticaj za zapošljavanje radnika mlađih od trideset godina.

Poslodavac koji od 1. siječnja 2015. zaposli mladog radnika za tog je radnika oslobođen plaćanja doprinosa na plaću do pet godina. Pretpostavka korištenja olakšicom ispunjenje je sljedećih kumulativnih uvjeta: da je na dan prijave na mirovinsko i zdravstveno osiguranje, tj. na dan početka radnog odnosa, radnik mlađi od trideset godina (može imati najviše 29 godina, 11 mjeseci i 29 dana); da se radnika zapošljava na neodređeno vrijeme, bilo na puno ili nepuno radno vrijeme te da radnik nije kod istog poslodavca prije bio zaposlen na neodređeno vrijeme, ali nije smetnja ako je bio zaposlen na određeno vrijeme ni ako je kod odnosnog poslodavca bio na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa.

Prva 1 2 3 4 5 6 7 10 11 12 Zadnja