Vijesti

Oni imaju sreće: Stipendija, stažiranje u Norveškoj pa siguran posao

Zagrepčanina Brunu Pešeca i Rastočanina Krunoslava Holjevca, za razliku od većine studenata, već sad čeka siguran posao.

  Nakon što su uspješno završili zimski semestar na prestižnom Norveškom sveučilištu znanosti i tehnologije (NTNU) iz Trondheima čeka ih nastavak studija na zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje (FSB).

Kad diplomiraju, a očekuju da će to biti u srpnju, obavezni su tri godine raditi u Đuri Đakoviću, s tim da će šest mjeseci stažirati u Kongsbergu, visokotehnološkoj tvrtki koja radi za trgovačku mornaricu, obrambenu i svemirsku industriju te naftni i plinski sektor.

HEP otpušta 2.000 radnika, nekima i do 500.000 kuna otpremnine?!

Otkaz se sprema za čak 2.000 radnika HEP-a koji će za sobom povući otpremnine u prosječnom iznosu od 233 tisuće kuna. To bi poduzeće trebalo koštati ukupno 450 milijuna kuna, a računa se da će HEP time uštedjeti 600 milijuna kuna do 2016. godine.

Radnici HEP-a prema kolektivnom ugovoru imaju pravo na otpremninu u iznosu od 60 posto prosječne bruto mjesečne plaće po godini staža, a među otpuštenima će biti značajan broj zaposlenika čiji staž premašuje 30 godina.

No, najveće otpremnine pripale bi pojedinim rukovoditeljima koji su dolaskom nove uprave raspodijeljeni na mjesto nižega ranga. Njih je, po novoj sistematizaciji, na stotine. U slučajevima onih koji su odbili niže plaće i funkcije, prema kolektivnom ugovoru je ponuđen otkaz uz otpremninu, piše list, pa bi pojedini rukovoditelji mogli dobiti i 500 tisuća kuna iako im samo nekoliko godina nedostaje do penzije.

Od danas na blagajnama Konzuma i Tiska možete zatražiti i gotovinu

Nakon maloprodaje, veleprodaje, poljoprivrede, prerade, mobilne telefonije, plaćanja režija, benzinskih crpki... došao je dan da Agrokor proširi svoje usluge i na bankarske, točnije - uslugu podizanja gotovine.

 

Agrokor je uveo inovaciju u novčano poslovanje. Od utorka u Konzumu, Tisku i Tisak Media centrima građani mogu podizati novac na blagajnama. Iz Konzuma je priopćeno da se radi o zajedničkoj usluzi "Podigni novac" Agrokorovih tvrtki te Zagrebačke banke i ovakva isplata novca odvijat će se u više od 700 prodavaonica Konzuma i 900 kioska Tiska i Tisak Media centara.

"Minimalan iznos novca koji se može podići u sklopu ove nove usluge iznosi 50 kuna. Maksimalan iznos koji se može podići na blagajnama malih Konzumovih prodajnih mjesta i kioscima Tiska je 1.000 kuna, a u Tisak media centrima, Konzum maxi i Super Konzum prodavaonicama moguće je podignuti i do 3.000 kuna. Izdavatelji kartica, banke i kartične kuće naknadu za korištenje ove usluge naplaćuju sukladno svojim internim aktima", priopćili su.

Evo kako se obogatio turski čoban Hamdi Ulukaya

Hamdi Ulukaya, pastir iz Turske u SAD je došao kako bi usavršio engleski,a za šest godina je uspio postati milijarder, piše RTS, a prenosi internetski portal b92.

Svaki četvrti jogurt koji popiju Amerikanci silazi s „Čobanijeve" proizvodne trake.Imperij je izgradio na jogurtu, proizvodu oko kojeg se svađaju Grci, Bugari i Turci. A dok se oni svađaju, Hamdi zarađuje ogroman novac!

Pastir iz istočne Turske došao je u Sjedinjene Američke Države, proizveo jogurt i za manje od šest godina postao milijarder!

Mrsić objasnio kako će urediti ugovore na određeno

U drugoj polovici godine dobit ćemo novi Zakon o radu. Nakon sastanka u srijedu sa socijalnim partnerima, prijedlog o izmjenama radničke 'Biblije' ide na Vladu, pa u Sabor, najavio je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Bankama zbog kredita daju nekretnine, ostaju na ulici i još uvijek su dužni

Ni nakon izmjena Zakona o kreditnim institucijama građani koji su se našli u raljama banaka zbog povećanja tečaja i izmjena kamata, čini se, teško da će iz tog pakla izaći. Udruga Franak upozorava na brojne probleme koje te izmjene ne rješavaju

Prva 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Zadnja