Vijesti

Počeli stizati ugovori za sezonske poslove u Njemačkoj - zarada do 20.000 kuna

Iz Njemačke su počeli stizati ugovori za sezonsko zapošljavanje, spas onima kojih je na burzi iz dana u dan sve više. Svoju sreću u sklopu sezonskog posla tako će od ožujka do lipnja pronaći u berbi šparoga u kojoj se zaradi i 20 tisuća kuna.

Unatrag samo mjesec dana u Hrvatskoj je bez posla ostalo čak 13.195 ljudi. Tako broj nezaposlenih seže do 371.409, a polovica od tog broja su žene. Kako bi 'isplivale' iz nezavidne situacije dio njih barem će privremeno posao naći izvan granica naše države. Naime, u osječki Zavod ovih dana pristižu ugovori za sezonsko zapošljavanje u Njemačkoj.

Prvi dojam na razgovoru za posao

Birajte udobnu, neupadljivu i decentnu odjeću.
Da odijelo čini čovjeka, poznata je izreka, a najviše vrijedi upravo u poslovnim prilikama, pa tako i za ostavljanje prvog dojma tijekom razgovora za posao. Nakon što je netko proučio vaš životopis i testirao vaše znanje, sljedeća najbitnija stavka je vaša prezentacija sebe uživo. Prvi dojam ostavljate stavom i odjećom, a zatim i nastupom. Jeste li znali da prema istraživanjima provedenima u SAD-u, čak 55% ljudi dobiva posao zahvaljujući prvom dojmu. Stoga proučite važne stavke koje se ocjenjuju i osvojite buduće poslodavce.

Vladate li ovim vještinama lakše ćete pronaći posao

Stručnjaci su složni: svatko može završiti različite škole i tečajeve, no to ne jamči posao. U 2013. najviše će se radnih mjesta otvoriti u IT industriji, no programeri nisu jedini koji će profitirati.

Sedam Hrvata u lovu na plaću od četvrt milijuna eura godišnje

Hrvatska će od 1. srpnja imati pravo na imenovanje sudaca u Sud Europske unije (CJEU) smješten u Luksemburgu. Ondje se rješavaju tužbe pojedinaca što smatraju da su im tijela EU povrijedila prava i brine ujednačenoj primjeni prava EU. Plaća je izdašna.

Nezaposlenost poharala i Švedsku

Tvornice se zatvaraju, radnici ostaju bez posla. Ovaj scenarij je i u bogatoj Švedskoj već poznat. Godinu dana nakon Saabova bankrota, 3.000 tamošnjih novonezaposlenih pokušava naći posao uz pomoć EU-fondova.

Pokreću nove investicije i traže brojne zaposlenike

Oko 300 radnih mjesta otvara se zbog Plivinih investicija vrijednih 200 milijuna dolara. Direktorica za ljudske resurse te kompanije ističe da traže ljude koji su kompetentni za određeni posao, odgovorni i spremni za učenje. Pojašnjava i kako ih biraju.

 

U Plivi je u tijeku jedan od najvećih investicijskih ciklusa u povijesti kompanije, vrijedan 200 milijuna dolara. Zahvaljujući tome otvara se oko 300 novih radnih mjesta.

 

"Postupak odabira zaposlenika u Plivi odvija se prema standardnoj proceduri koja, uz formalne uvjete, uključuje testiranje i razgovor s kandidatima. Na prijedlog stručnjaka Ljudskih potencijala konačnu odluku o zapošljavanju donosi ovlašteni menadžer. Svaki kandidat mora biti kompetentan za obavljanje posla, imati odgovoran odnos prema radu te biti spreman na stalno učenje i timski rad", pojasnila je direktorica ljudskih resursa te kompanije Blagica Petrovac Šikić dodajući kako je zanimanje za zaposlenje iznimno veliko.
 

Prva 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Zadnja